KINESITHERAPIE

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Dit is de klassieke kinesitherapie die mensen het best kennen. Dankzij een combinatie van behandeltechnieken op de tafel en oefeningen gaan we een grote groep van klachten kunnen verhelpen. Deze kinesitherapie vormt de basis. De specialisaties die later vermeld worden zijn allemaal aanvullingen om de behandeling beter, sneller en aangenamer te laten verlopen.

MANUELE THERAPIE

Deze behandeltechniek streeft altijd naar het optimaal bewegen van een gewricht. Gaat het nu ook een heup, elleboog of een klein gewrichtje in de nek, een gewricht dat niet of slecht beweegt zorgt altijd voor veel hinder en mogelijk zelfs pijn. Via mobilisaties, tracties en manipulaties gaan we proberen de beperkingen weg te nemen zodat het lichaam terug op een normale manier kan bewegen.

SPORTKINESITHERAPIE

Door een combinatie van verschillende specialisaties en jaren ervaring met zowel recreatieve als topsporters staan we garant voor een begeleiding op hoog niveau. Bij sporters zijn tijd en intensiteit van de inspanning vaak grootste uitdaging. Door een goede inschatting en grondige aanpak kunnen we proberen we zelfs de moeilijkste doelstellingen tot een goed einde te brengen.

 

Om aan de juiste intensiteit te trainen is ook het juiste materiaal zeer belangrijk. In onze praktijk zal je alle materialen vinden om een sporter op zijn/haar niveau te laten trainen.

PRE/POSTNATALE KINESITHERAPIE

Tijdens de zwangerschap en bevalling ondergaat het lichaam veel veranderingen. Een goede voorbereiding op de bevalling door het aanleren van juiste ademhalings-en perstechnieken en correct aan/ontspannen van de bekkenbodemspieren is van groot belang. Hiervoor kan u terecht bij Ine. Ook kan zij u helpen bij klachten zoals bekkeninstabiliteit en lage rugpijn. Een 5-tal weken na de bevalling is het terug een goede moment om langs de kinesitherapeut te passeren om alles te checken en te beginnen aan het optrainen van bekkenbodem- en buikspieren. 

MYOFASCIALE THERAPIE OF DRY NEEDLING

Dry Needling gaat inwerken op de spierspanning. Door de spier op de juiste plek aan te prikken met een acupunctuur naaldje kunnen de spier zich laten ontspannen en zo ook de doorbloeding in deze weefsels herstellen.

 

Spieren zijn de motor van het lichaam. Een goede samenwerking tussen verschillende spieren zorgt voor een vloeiende en stabiele beweging. Helaas kunnen verschillende factoren dit optimaal functioneren sterk beïnvloeden. Trauma, vermoeidheid, stress, en pijn zijn maar enkele voorbeelden.

De spierspanning van verschillende spieren rond een blessure terug normaliseren is bij veel klachten de sleutel tot een vlot herstel. Acute, maar zeker ook chronische klachten kunnen op deze manier vaak verholpen worden.

AFSPRAAK MAKEN?

Maak je graag een afspraak met één van onze specialisten?