MEET THE TEAM

ONZE SPECIALISTEN

Ine is altijd al gefascineerd geweest door het menselijk lichaam en zijn functioneren. Direct na haar opleiding kinesitherapie (2012) is zij gaan verder studeren aan de osteopathie opleiding van het Fico Osteopathy Academy. In plaats van enkel naar de klacht zelf te kijken, kijkt zij naar het gehele lichaam met al zijn verschillende systemen (spieren, gewrichten, organen, zenuwstructuren en de schedel). Ine streeft in haar behandeling naar een lichaam in balans in al zijn aspecten. 

Mailen kan naar ine@back-to-balance.be

Ine Vanhaelemeesch

Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, Osteopathie D.O (FICO 2012 -2020)

Dennis studeerde in 2012 af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KUL. Hij specialiseerde zich in de manuele therapie en sportrevalidatie aan dezelfde universiteit.

Nadien ging hij zich verder specialiseren in myofasciale therapie (dry needling) en volgde hij een aantal bijscholingen in het kader van personal training (oa NASM).

De combinatie van deze specialisaties maken van Dennis een ervaren manueel- en sport therapeut met een sterk diagnostisch vermogen en een hoog manueel technische vaardigheid. Een actieve opvolging na een manuele behandeling is zijn handelsmerk.

Als sportkinesist en physical coach heeft hij ervaring met een grote variatie aan sportdisciplines. Zo werkte hij o.a. al samen met:

– 1e klasse Volleybalclubs Asterix Kieldrecht en Haasrode Leuven

– U19 nationale ploeg volleybal

– Voetbalclubs Oud Heverlee Leuven, Bierbeek (1e prov), Bertem Leefdaal (1e prov)

– Zwemclub Aquatics Leuven

– 1e klasse Hockeyclub KHC Leuven

– Klimclub Hungaria

– Handbalclubs Pentagoon Kortessem en Sint Truiden

– Daarbuiten heeft hij veel ervaring met lange afstandslopers, wielrenners, gevechtssporters en turnsters

Gaat het nu om een blessure, een preventief trainingsprogramma of prestatie bevorderende training, bij Dennis ben je aan het juiste adres.

Mailen kan naar dennis@back-to-balance.be

Dennis Vanmal

Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, Manueel therapeut | Sportkinesitherapeut | myofasciaal therapeut |

Femke rondde haar opleiding Fysiotherapie af in Nederland in 2006 en was daar werkzaam tot 2016. Ze kwam dat jaar naar België, waar haar diploma gelijkgesteld werd met Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Ze definieert zichzelf na 16 jaar in het dynamische beroep nog steeds als vakgek en dit reflecteert zich in het aantal cursussen en opleidingen die ze gedurende haar carrière heeft voltooid.
Hoewel ze iedere klacht, of beter gezegd, ieder mens leuk vindt om te behandelen, heeft ze een aantal bijzondere interesses in het gebied van de schouder, cardiovasculaire revalidatie (hart/longen/vaten), aanhoudende pijn en sportrevalidatie.
Haar behandelingen zijn gekenmerkt door een op maat gemaakt behandelplan waarbij een goede communicatie met de patiënt over zijn/haar doelstellingen en voorkeuren centraal staat.
Terugkeer naar een betekenisvol leven met zo min mogelijk beperkingen zijn voor ieder persoon essentieel en Femke neemt daarbij graag de coachende rol aan.

Mailen kan naar femke@back-to-balance.be

Femke Oudshoorn

Bachelor of Science Fysiotherapie Nederland – 2006 - Erkenning Master in de Kinesitherapie en Bewegingswetenschappen – 2016, Lid van Schoudernetwerk Vlaanderen Therapeut - Claudicatiocare Kinecoach© Diabetes

AFSPRAAK MAKEN?

Maak je graag een afspraak met één van onze specialisten?