osteopathie

WAT IS OSTEOPATHIE

 

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelingsvorm waarbij we het hele lichaam in acht nemen, zowel het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) als de organen en weefsels rondom.  De sterkte van osteopathie is  dat het menselijk lichaam gezien wordt als 1 geheel en gebaseerd is op de anatomie van het lichaam.

Een osteopaat kijkt niet enkel en alleen naar de klacht van de patiënt maar ook van waar de klacht vandaan komt. Een osteopaat onderzoekt het lichaam naar – vaak verborgen – bewegingsbeperkingen die gerelateerd zijn aan de klachten en zal deze behandelen met allerlei verschillende technieken zoals mobilisaties, manipulaties, spiertechnieken,  drainage technieken, craniosacrale technieken, ….

Net zoals je regelmatig naar de garage gaat met je wagen of naar de tandarts voor de jaarlijkse controle, is ook een regelmatige controle bij je osteopaat een goede gewoonte.

Een vroegtijdige behandeling van bepaalde letsels voorkomt erger en laat het lichaam optimaal bewegen.

In kader van onze visie in de praktijk wordt ook het preventief opsporen van letsels door een osteopaat meer en meer toegepast zowel in topsport maar ook bij de recreatieve sporter. Want onderzoek toont aan dat wie osteopathisch onderzocht en behandeld wordt het beter doet en minder geblesseerd raakt.

AFSPRAAK MAKEN?

Maak je graag een afspraak met één van onze specialisten?